span

къща Дервишев

  • жилищни
  • 600 m2
  • 2015-03-05
  • В строеж
  • Пловдив
  • частен

ОБЕКТЪТ СЕ НАМИРА В КВ. „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ IV’’ ГР. ПЛОВДИВ.
СГРАДАТА Е СИТУИРАНА В ЮГОИЗТОЧНАТА ЧАСТ ДО ДЪНОТО НА ПАРЦЕЛА И Е СВОБОДНОСТОЯЩА. УЛИЦАТА ОТ КОЯТО Е ДОСТЪПНА СГРАДАТА Е ОТ СЕВЕРОЗАПАД, ТЕРЕНЪТ Е РАВЕН. ПАЦЕЛЪТ ГРАНИЧИ С ДРУГИ ИМОТИ ЗА ЖИЛИЩНО И ОБЩЕСТВЕНО ЗАСТРОЯВАНЕ.

СГРАДАТА Е НА ДВЕ НИВА, ПЪРВИ И ВТОРИ ЖИЛИЩНИ ЕТАЖИ.
НА ПЪРВИ ЕТАЖ (КОТА ±0.00) :
КЪМ ГЛАВНИЯ ВХОД СЕ СТИГА ПРЕЗ МАРКИЗА ДОСТЪПНА И С АВТОМОБИЛ, ОТ ТАМ ПОПАДАМЕ В ГОЛЯМО ФОАЙЕ, ОТ КОЕТО СЕ ВЛИЗА КЪМ ДНЕВНА С НЯКОЛКО КЪТА И КАМИНА, КУХНЯ И ТРАПЕЗАРИЯ В СВОБОДНО СВЪРЗАНИ ПРОСТРАНСТВА, СТЪЛБИЩЕ ЗА ГОРНИЯ ЕТАЖ, САНИТАРЕН ВЪЗЕЛ И ТОПЛА ВРЪЗКА КЪМ ГАРАЖА. ПРЕЗ ДНЕВНАТА СЕ ВЛИЗА КЪМ ОФИС СЪС САМОСТОЯТЕЛЕН САНИТАРЕН ВЪЗЕЛ, КАКТО И ДО ПОМЕЩЕНИЕ ЗА КОМУНИКАЦИИ. ОТ ДНЕВНАТА СЕ ИЗЛИЗА НА ПОКРИТА ВЕРАНДА ОРИЕНТИРАНА НА ЮГОИЗТОК.
НА ВТОРИ ЕТАЖ (КОТА +3.30) СТЪЛБИЩЕТО ВОДИ ВЪВ ВЕСТИБЮЛ ОТ КЪДЕТО СА ДОСТЪПНИ ДВЕ СТАИ, РАЗПОЛОЖЕНИ СИМЕТРИЧНО, С БАНЯ И САНИТАРЕН ВЪЗЕЛ МЕЖДУ ТЯХ, ОТ КЪМ СЕВЕРОЗАПАДНАТА СТРАНА НА СГРАДАТА.
СРЕЩУ СТЪЛБИЩЕТО СЕ ВЛИЗА В БИТОВО ПОМЕЩЕНИЕ.
ОТ ДЯСНО НА СТЪЛБИЩЕТО ПОПАДАМЕ ВЪВ ВТОРА ДНЕВНА, КОЯТО ИМА ВРЪЗКА С ДНЕВНАТА НА ПЪРВИЯ ЕТАЖ ПОСРЕДСТВОМ ПРОБИВ. ПРЕЗ ДНЕВНАТА СЕ ВЛИЗА В ГОЛЯМА СПАЛНЯ СЪС СОБСТВЕНА БАНЯ И ГАРДЕРОБНО ПОМЕЩЕИЕ И СЕ ИЗЛИЗА НА ГОЛЯМА ОТКРИТА ТЕРАСА. ВТОАТА ДНЕВНА РАЗПОЛАГА С МАЛЪК БАР И КАМИНА.

АРХИТЕКТУРНО РЕШЕНИЕ
СХЕМАТА НА ПЛАНА Е НА ПРИНЦИПА НА ОСОВАТА СИМЕТРИЯ, В ЧЕТИРИТЕ КРАЯ НА ПРАВОЪГЪЛНО ПОЛЕ, СЕ РАЗПОЛАГАТ КРЪГЛИ ПОМЕЩЕНИЯ С РАДИУС 6м. КАТО ОБЕМИ КРЪГЛИТЕ ПОМЕЩЕНИЯ СА ПО ВИСОКИ ОТ ПРАВОЪГЪЛНИЯ ОБЕМ И СА ПОКРИТИ С КУПОЛИ, СЪЗДАВАЩИ АКЦЕНТ. ОБЕМА В СРЕДАТА Е ПОКРИТ С НЪСЪК ЧЕТИРИСКАТЕН ПОКРИВ, А С КУПОЛ НА НИВО +3.30 Е ПОКРИТА И МАРКИЗАТА ПРЕД ВХОДА.
ЗА ФАСАДНОТО ОФОРМЛЕНИЕ НА СГРАДАТА СА ИЗПОЛЗВАНИ ОРНАМЕТНИ И ДЕТАЙЛИ ОТ НЕО-КЛАСИЧЕСКИЯ СТИЛ ХАРАКТЕРЕН ЗА ФАСАДИТЕ ВЪВ ВИЕНА, А И ЗА МНОГО ФАСАДИ ОТ НАЧАЛОТО НА XX ВЕК В ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ У НАС. ФАСАДАТА Е РЕШЕНА, СИМЕТРИЧНО ПО ОС ЮГОИЗТОК СЕВЕРОЗАПАД И Е ЧЛЕНЕНА ОТ МАЛЪК КОРНИЗ НА КОТА +3.30, И ГОЛЕМИ ЗАВЪРШВАЩИ КОРНИЗИ НА КОТА +6.40, КАКТО И НА 4 ТЕ ПО ВИСОКИ КУЛИ НА КОТА +7.80. ПАРАПЕТИТЕ СА АЖУРНИ МЕТАЛНИ ОТ КОВАНО ЖЕЛЯЗО.

подобни проекти